Skip to main content
Σχεδιαστής

Susan Lordi

Η Susan Lordi περιγράφει τον εαυτό της ως κατασκευάστρια. Και όταν δεν κατασκευάζει κάτι, το σκέφτεται.

Η Susan Lordi περιγράφει τον εαυτό της ως κατασκευάστρια. Και όταν δεν κατασκευάζει κάτι, το σκέφτεται. Από την παρουσίαση του Willow Tree® το 1999, έχει συλλάβει, σμιλεύσει και χαράξει το πρωτότυπο κάθε φιγούρας στο στούντιο τέχνης της στο Κάνσας Σίτι. Η καλλιτεχνική της διαδικασία είναι μάλλον διαισθητική. «Σκιαγραφεί» σε πηλό καθώς σχηματίζει και χαράζει κάθε κομμάτι. Αυτή η μοναδική προσέγγιση στη δημιουργία προϊόντων καθιστά τα κομμάτια της πραγματικά ατομικά, ενώ η δεξιοτεχνία της και η μοναδική προοπτική της είναι εμφανείς σε κάθε γλυπτό.
Κατασκευάστρια

Laurel Burch

Η Laurel Burch ξεκίνησε να κατασκευάζει κοσμήματα από μεταλλικά κουτιά και να τα πουλά στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Η Laurel Burch ξεκίνησε να κατασκευάζει κοσμήματα από μεταλλικά κουτιά και να τα πουλά στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.
Κάποια τοπικά καταστήματα πολύ αργότερα εμπιστεύτηκαν την δουλειά της. Η γνωριμία της με την επιχειρηματία Shashi Singapuri την έκανε γνωστή στην αγορά της Κίνας.Το 1971 ταξίδεψε στην Κίνα και η ίδια και ανακάλυψε το cloisonné, ένα είδος έργου σμάλτου, με το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζει πίνακες ζωγραφικής. Η ίδια χαρακτήρισε τα έργα της ως εξής:
“Οι πίνακές μου είναι οι πιο οικείες απεικονίσεις από ό,τι είναι πολύτιμο για μένα, η μεγαλύτερή μου χαρά είναι να τους προσφέρω σε μορφές που ενισχύουν και φωτίζουν τη ζωή των συγγενών πνευμάτων σε όλο τον κόσμο”.
Σχεδιαστής

Jim Shore

Ο Jim Shore που μεγάλωσε στην αγροτική Νότια Καρολίνα, είναι γιος καλλιτεχνικών γονέων που του εμφύσησαν μια αγάπη για την αμερικανική λαϊκή τέχνη.

Ο Jim Shore που μεγάλωσε στην αγροτική Νότια Καρολίνα, είναι γιος καλλιτεχνικών γονέων που του εμφύσησαν μια αγάπη για την αμερικανική λαϊκή τέχνη. Η γιαγιά του ήταν μιά σπουδαία υφαντουργός που του δίδαξε την υπομονή και την ικανότητα να δίνει ζωή σε περίπλοκα σχέδια. Ο Τζιμ εργάστηκε για δεκαετίες αναπτύσσοντας την τέχνη του, κατασκευάζοντας τα δικά του σχέδια και ταξιδεύοντας στις Η.Π.Α. για να πουλήσει τα έργα του. Τελικά το 2001, συνεργάστηκε με την Enesco για να δημιουργήσει το Heartwood Creek, το επιτυχημένο brand που χάρισε στον Jim παγκόσμια φήμη. Ο Jim έχει λάβει πολλά βραβεία από αναγνωρισμένους εμπορικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ICON HONORS Life Accomplishment Award το 2014.
Ένα μεγάλο μέρος της ευρείας αναγνώρισής του από τους καταναλωτές προέρχεται από την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Disney. Το μοναδικό του στυλ σχεδίασης που ξεκίνησε από το 2005, και εφαρμόστηκε σε εμβληματικούς χαρακτήρες της Disney ανέδειξε τη Disney Traditions σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές co-branded στην ειδική αγορά λιανεμπορίου.
Σχεδιάστρια

Miss Mindy

Γεννημένη σε μια μεγάλη οικογένεια καλλιτεχνών και σχεδιαστών, η Miss Mindy περιβαλλόταν πάντα από δημιουργικότητα.

Γεννημένη σε μια μεγάλη οικογένεια καλλιτεχνών και σχεδιαστών, η Miss Mindy περιβαλλόταν πάντα από δημιουργικότητα. Η σημαντικότερη έμπνευσή της ήταν η γιαγιά της Mary, η οποία το 1930 εργάστηκε ως ζωγράφος στο Snow White & Pinocchio της Disney, φορούσε φωτεινό κόκκινο κραγιόν και μικροσκοπικά κοστούμια από πολυεστέρα, κάτι που σημάδεψε την καλλιτεχνική της πορεία.
Pop Artist

Romero Britto

Ο pop artist Romero Britto χρησιμοποιεί ζωντανά χρώματα και έντονα μοτίβα ως γλώσσα απεικόνισης της ελπίδας και της ευτυχίας.

Ο pop artist Romero Britto χρησιμοποιεί ζωντανά χρώματα και έντονα μοτίβα ως γλώσσα απεικόνισης της ελπίδας και της ευτυχίας. Εκτός από τις επιρροές των πρώιμων και σύγχρονων δασκάλων, τα εναλλασσόμενα χρώματα του Britto, τα ποπ θέματα και οι επιβλητικές συνθέσεις, τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες της γενιάς του.
Γεννημένος το 1963, ο Romero Britto μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με οκτώ αδέλφια, στο Recife της Βραζιλίας. Το 1983, ο Μπρίτο ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έχοντας κάνει μερικές εκθέσεις σε ευρωπαϊκές γκαλερί, αποφάσισε να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Pop Art άνθιζε. Το στούντιό του Μαϊάμι ήταν ανοιχτό στο κοινό και σύντομα άρχισε να προσελκύει πολλή προσοχή.
Το 1989, η Absolut Vodka επέλεξε τον Britto για να σχεδιάσει ένα έργο τέχνης με το διάσημο λογότυπό τους, προσθέτοντας έτσι το όνομά του σε μια λίστα καλλιτεχνών, όπως ο Warhol και ο Haring. Οι πίνακες και τα γλυπτά του εκτίθενται σήμερα σε περισσότερες από 100 γκαλερί παγκοσμίως.
Σχεδιάστρια

Lolita

Ως σχεδιάστρια, η Lolita βλέπει κάτι πολύ εξαιρετικό στην καθημερινή και συνηθισμένη ζωή.

Ως σχεδιάστρια, η Lolita βλέπει κάτι πολύ εξαιρετικό στην καθημερινή και συνηθισμένη ζωή. Φέρνει το όραμά της στα προϊόντα ως αντανάκλαση του τρόπου ζωής της. Για την ίδια πρόκειται για μια ισορροπία στιγμών διασκέδασης, και εορτασμού με τους ιδιαίτερους ανθρώπους στη ζωή μας. Ως σχεδιάστρια, εισάγει την ενέργεια και τη γοητεία της σε ό, τι παράγει, ωθώντας πάντα τα σχέδιά της προς την κατεύθυνση της μόδας. Η Lolita παρακολουθεί τα χρώματα, τις υφές και τις τάσεις της Ευρώπης, ενώ παράλληλα φροντίζει να ενσωματώνει την τελευταία έμπνευσή της στις μοναδικές ιδέες και στο στυλ της.